Same po sebi su super. U mafinima su još bolje.
Mafine sa jagodama možete pripremiti kao desert, užinu ili doručak jer se brzo i lako pripremaju i nisu isuviše slatki. Izbor je samo vaš.
Potrebno vam je:
1/4 čaše ulja
1/2 čaše mleka
1 jaje
1 čaša (ili malo više, po ukusu) seckanih jagoda
1 3/4 čaše brašna
1/2 čaše šećera
prašak za pecivo
vanilin šećer (ili ekstrakt vanile)
malo soli
.
Naseckajte jagode na komadiće.U jednoj činiji umutite jaje pa mu dodajte ostale tečne sastojke: ulje i mleko.Lepo izmutite i odložite.U drugoj posudi iskombinujte praškaste sastojke i jagode.Promešajte i njihU suve sastojke dodajte tečne.I onda sve lepo promešajet dok ne dobijete ujednačenu masu.Sada sipajte testo u pripremljene kalupove za mafine. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, odnosno dok ne narastu i porumene.
Нема коментара:
Постави коментар