Mafine sa višanjama volimo svi da jedemo, testo je skoro isto kao i za brzi kolač od višanja samo što su mafini interesantniji i moderniji.
Potrebno
1/2 čaša jogurta
1/2 čaše soka kojeg su pustile višnje (da vas ne uplaši od toga će vam mafini dobiti malo tamniju mozda čak i zelenkastu boju
1 čaša šećera
3 čaše brašna
1/2 čaše ulja
2 jaja
1 prašak za pecivo
1 kašičica ruma
200 grama višanja
Priprema:
Sve sastojke osim višanja izmešajte i sipajte u pleh za mafine. Pospite očišćenim višnjama. Meni je testo ispalo malo gušće pa višnje nisu propale, pa ako želite možete 1-2 da "grunete" na sredinu mafina. Peći oko 15-20 minuta na 200 stepeni ili dok ne porumenie. Ukoliko volite pospite šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар